Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@07:46:53 GMT

چالش بازار اجاره‌بها با رونق منزلِ روزانه

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۵۹۳۷۱

چالش بازار اجاره‌بها با رونق منزلِ روزانه

به صورت تقریبی، املاک اجاره ای در هر ماه از تابستان بین 15 تا 22 روز اجاره می‌شوند و در سایر ماه‌های سال بین 10 تا 15 روز مستاجر دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  آناج؛ صدها صفحه در فضای مجازی برای اجاره روزانه آپارتمان، سوئیت و ویلا در تبریز و مناطق اطراف کار می‌کنند که حضور آنها به بازار رونق بخشیده ولی مستاجران را با مشکل رو‌به‌رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالکان وقتی می توانند خانه یا آپارتمان خود را به صورت روزانه با قیمت بیشتری اجاره بدهند، برای اجاره ماهانه آن تخفیف نمی‌دهند. اکنون اجاره ماهانه یک سوئیت در محله‌های متوسط تبریز کمتر از یک میلیون تومان است، درحالی که اجاره روزانه آن بین 100 تا 200 هزار تومان است و اگر 5 تا 10 روز اجاره داده شود، مالک منزل، پول یک ماه را دریافت می‌کند؛ ضمن اینکه استهلاک کمتری برای ملک به وجود می‌آید.

متقاضیان اجاره روزانه مسکن در تبریز به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول شامل مسافران هستند که تعداد آنها در تابستان افزایش پیدا کرد و دسته دوم از مردم شهر تبریز به خصوص جوانان تشکیل می شوند.

جوانان با اهدافی مانند مطالعه یا تفریح در محله‌های مختلف شهر، خانه یا سوئیت را به صورت روزانه اجاره می‌کنند که البته تعداد آنها کم نیست. اگرچه تقاضای دسته اول به صورت فصلی و در مواقع خاصی از سال در بازار شکل می گیرد ولی افزایش تقاضای دسته دوم بازار اجاره ملک به صورت روزانه را گرم کرده است.

نرخ اجاره روزانه ملک املاک اجاره ای در شهر تبریز، بیشتر شامل سوئیت، آپارتمان و ویلا می شود که همگی مبله هستند، البته امکانات زیادی ندارند ولی برای چند شب اقامت کافی هستند.

پایین‌ترین قیمت اجاره در میان آنها سوئیت در محله‌های متوسط شهر است که نرخ اجاره آن برای هر شب بین 100 تا 200 هزار تومان تعیین می‌شود، مانند سوئیت 40 مترمربعی مبله در محله ارم که هزینه اجاره آن برای هر شب 150 هزار تومان است.

البته سوئیت‌ها در محله های لوکس شهر تا شبی 500 هزار تومان اجاره دارند. محله فروغی در شهر تبریز دارای بیشترین سوئیت های اجار های لوکس است که کرایه آنها برای یک شب از 400 هزار تومان آغاز و به 500 هزار تومان می رسد.

اجاره روزانه در جدال با اجاره ماهانه

آپارتمان های مبله برای خانواده‌های پرجمعیت گزینه‌های بهتری نسبت به سوئیت‌هاست. هزینه اجاره آپارتمان در مناطق مختلف شهر 10 تا 30 درصد نسبت به سوئیت بیشتر است، در مناطق لوکس شهر آپارتمان‌های مبله در روزهای پایانی هفته حتی با قیمتی بیشتر از یک میلیون تومان نیز برای یک شب اجاره داده می شوند. 

در پایان ویلاهای تبریز که اغلب در شهرهایی مانند هروی و باسمنج هستند اجاره‌ای بین هر روز 100 هزار تا چند میلیون تومان بسته به اندازه ویلا دارند.

امکانات آپارتمان‌های مبله املاکی که روزانه اجاره داده می‌شوند حتما باید دارای فرش یا موکت باشند، تلویزیون، اجاق گاز، یک دست مبل و البته یک عدد تخت دونفره دیگر الزامات یک آپارتمان یا سوئیت مبله است.

بررسی‌ها نشان می دهد تقاضا برای املاکی که تخت دونفره ندارند پایین‌تر از سایر املاک است، در نتیجه مالک برای اینکه بتواند ملک خود را روزانه اجاره بدهد باید حداقل امکانات را در خانه موجود کند. از متقاضی برای ضمانت نگهداری از وسایل تعهد و مقداری پول دریافت می‌شود که بین 100 هزار تا یک میلیون تومان است.

همچنین بین متقاضی و موسسه قرارداد کوتاهی تنظیم می‌شود تا همه خطرات احتمالی از روی دوش مالک برداشته شود.

جذابیت اجاره روزانه ملک، بازار اجاره بها در تبریز را به چالش کشانده است. اجاره روزانه مشکلات اجاره ماهانه از قبیل استهلاک ملک و دیر پرداخت کردن مبلغ کرایه را ندارد، ضمن اینکه مالک کرایه بیشتری دریافت می کند.

در فصل تابستان و روزهای تعطیل سال املاک به راحتی و قیمت بیشتری اجاره می‌شوند. به صورت تقریبی، املاک اجاره ای در هر ماه از تابستان بین 15 تا 22 روز اجاره می‌شوند و در سایر ماه‌های سال بین 10 تا 15 روز مستاجر دارند، در نتیجه مالک می‌تواند تمام اجاره‌ای را که برای یک سال از مستاجر دریافت می‌کند فقط در طول تابستان به دست بیاورد.

کارکرد موسسات اجاره

درنتیجه این اتفاقات مالکان اجاره ملک خود را برای یک سال به گونه‌ای تنظیم می‌کنند تا نسبت به اجاره روزانه ضرر نکنند و کمتر راضی به ارائه تخفیف می شوند. اگر حتی معامله آنها انجام نشود کافی است ملک خود را به یکی از موسسات اجاره روزانه بپردازند تا از مشکلات مستاجر داری فاصله بگیرند.

موسسات اجاره روزانه ملک در تبریز زیاد هستند که به واسطه تبلیغات اینترنتی به خصوص در شبکه های مجازی و روش های دیگر خیلی راحت املاک را روزانه کرایه می دهند و در مقابل بین 10 تا 30 درصد مبلغ اجاره را برای خود برمی دارند.

این موسسات در پرداخت مبلغ اجاره به مالک سریع عمل می‌کنند تا مالک به آنها اعتماد کند. تمام مراحل اجاره روزانه توسط کارشناسان این موسسات انجام می‌شود، در نتیجه مالک به دردسر نمی‌افتد و انتهای هر ماه سهم خود را دریافت خواهد کرد. حتی چانه زنی و دریافت ضمانت برای سلامت وسایل داخل خانه نیز توسط موسسات انجام میشود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۹۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال

غلامحسین بهمنی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: همه ساله در ۶ ماهه نخست سال پیک مصرف تولید است که مسئولان با برنامه ریزی مناسب در خصوص واردات و اشباع بازار  می‌توانند از التهابات قیمت جلوگیری کنند.

او نرخ مصوب هرکیلو شکر برای مصرف کننده را ۳۴ هزارتومان اعلام کرد و افزود: نبود سیاست و برنامه ریزی مناسب موجب شده تا قیمت هرکیلو شکر در بازار به بالای ۴۰ هزارتومان برسد.

بهمنی با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال روزانه ۷ تا ۸ هزارتن شکر مورد نیاز است، گفت:  با توجه به آنکه شکر کشت پاییزه تنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن است، از این رو انتظار می‌رود یک میلیون تن کسری از طریق واردات تامین شود تا نوسانی در بازار رخ ندهد.

دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر ادامه داد: بنابر آمار قیمت هرتن شکر خارجی تحویل بنادر ۵۶۰ یوروست که با احستاب ارز نیما، برای واردکننده ۲۲ تا ۲۳ هزارتومان تمام می‌شود و بدین ترتیب هرکیلو شکر تصفیه شده در سامانه بازارگاه ۲۸ هزارتومان عرضه می‌شود.

او با بیان اینکه سالانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزارتن شکر در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: بنابر آمار سالانه یک میلیون و ۴۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شکر در داخل تولید و مابقی با احتساب ذخایر استراتژیک وارد کشور می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • مصرف روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره؛ اجاره راه پله به جای مغازه
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!